keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Kiirettä pitää

  
Kiirettä pitää.
Aamusta iltaan huolta ja huolehtimista, hoitamista ja muonittamista.
Ei taukoja.


Pari päivää mökillä ja sielu tottuu lähes kellottomaan olotilaan.

Noustaan, kun aurinko on jo korkealla. Jos aamuyöllä herää ja käy pihan perällä, pikkulintu kuusen latvassa kommentoi äänekkäästi. Mitäs siinä köpsyttelet, mene vielä nukkumaan, minä hoidan tähystyksen.

Jos ei aamutee herätä, aamun uintireissu tekee sen varmasti. Kolean alkukesän vesi on yhtä raikasta kuin ilmakin. Uinnin jälkeen iholla kihelmöi.


Muonitetaan, kun nälättää. Tyydytään yksinkertaiseen.
Välillä on jo ehditty juoda maailmanparannuskahvit ja kuunnella linnunlaulua. Kun tulee vaakasuora vesikuuro, pidetään tuumaustauko, joskus tunti. Ainakaan elämä ei ole kuivaa, vaikka välillä hiukan koleaa.

Tiskivesi kestää lämmetä, vaikka on hyvät tulet alla, kylmä tuuli yrittää viilentää sen, minkä tuli yrittää saada kiehumaan. Ehtii valvoa tulta ja järjestellä kipot valmiiksi, kantaa vedet ja seurustella sorsanpoikien kanssa. Pieniä ne vielä ovat, arkoja, eivät antaudu juttusille. Ei niin pienten kuulukaan kaikkien vieraiden kanssa höpöttää, emon lähellä on paras olla.


Illansuussa lämmitetään sauna. Viileä veden kosketus lämpöisten löylyjen jälkeen. Pitkään ei tee mieli uida, muutama veto ja se on siinä. Autuas olotila saunan terassilla.

Illalla pientä einettä ja evästä. Veden pinta rauhoittuu, malttaa heijastaa iltaruskon sävyjä.Kiirettä pitää.
Kirjosieppo lentää koko valoisan päivän ajan pesälle, metsään, pesälle, metsään, pesälle.
Naapurin siivekäs pariskunta elää yksiössään ruuhkakuukautta.

Niillä on koko ajan kiire.
Ei taukoja.